четвер, 01 грудня 2011 15:34

На сайті "Коммерсанта" з'явився ведмідь на Спаській башті - сайт атакували хакери

На сайті "Коммерсанта" з'явився ведмідь на Спаській башті - сайт атакували хакери

Сайт видавничого дому "Коммерсант" в районі полудня 1 грудня атакували хакери. При заході на головну сторінку сайту http://kommersant.ru видно зображення ведмедя з прапором "Єдиної Росії" на Спаській башті і текст, що закликає прийти на "народний схід проти фальшивих виборів". Крім того, подібне зображення з'являється при заході на будь-яку сторінку сайту, в адресі якої немає префікса www. Адреси з даними префіксом (наприклад, www.kommersant.ru) відкриваються коректно.

Крім даного зображення на сторінці є посилання "на сайт kommersant.ru". Вона відкриває сайт видавничого будинку, проте замість цього всі запити перенаправляються на http://173.193.199.66/. Хостинг даного домену розташований у США, а його діапазон зарезервовано за техаською компанією Ucclouds.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери Кирила атакували сайт УПЦ КП

Як заявив "Ленте.ру" глава ВД "Коммерсант '" Дем'ян Кудрявцев, подію не можна вважати хакерською атакою. За його словами, це "хакерська дія", з приводу якої видавничий дім вже направив запит до правоохоронних органів.

Кудрявцев додав, що відновлення роботи сайту - це питання лічених годин. Він зазначив, що йому байдуже, хто стоїть за цими діями. "У мене немає часу і бажання розбиратися у злочинній діяльності", - підкреслив глава видавничого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські хакери завдали збитків американській економіці на $20 мільйонів

Разом з тим він висловив задоволення тим фактом, що на сайті не з'явилось якесь зображення, більш образливе для читачів. Кудрявцев також відзначив, що сайт видання не вперше піддається таким атакам.

Раніше вплив хакерів на сайт видавничого дому в основному було пов'язаний з DDoS-атаками. Зокрема, серйозне блокування ресурсу зловмисниками було відзначене в травні 2007 і березні 2008 років.

Зараз ви читаєте новину «На сайті "Коммерсанта" з'явився ведмідь на Спаській башті - сайт атакували хакери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути