Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2011 11:57

Українські хакери завдали збитків американській економіці на $20 мільйонів

Українські хакери завдали збитків американській економіці на $20 мільйонів

В Україну припинено діяльність організованого злочинного угруповання (ОЗУ) хакерів, причетних до несанкціонованого втручання в автоматизовані системи національних та іноземних кредитно-фінансових установ та заподіяння їм значних економічних збитків.

Діяльність ОЗУ припинена в результаті спецоперації, проведеної СБУ у взаємодії з правоохоронними органами США, відзначено в повідомленні.

Члени угрупування створили розгалужену, добре законспіровану мережу по всій Україні, до складу якої входили понад 20 осіб - громадяни України та іноземці.

Зловмисники копіювали конфіденційну інформацію про реквізити банківських платіжних карток, потім використовували її для виготовлення підроблених банківських карток, за допомогою яких знімали кошти з банківських рахунків громадян різних країн.

На початку серпня організатори і окремі члени банди були затримані.

У них вилучили високотехнологічне обладнання, більше 1 тис підроблених пластикових платіжних засобів і понад 100 тис реквізитів у вигляді комп'ютерної конфіденційної інформації, значні суми коштів.

"За попередніми оцінками правоохоронних органів США, в результаті значних протиправних дій тільки економіці США завдано збитків на суму понад 20 млн доларів", - зазначено в повідомленні.

Чотири члени ОЗУ за рішенням суду арештовані. Проти них порушено кримінальну справу за ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів) Кримінального кодексу Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українські хакери завдали збитків американській економіці на $20 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути