пʼятниця, 25 вересня 2009 09:29

На Рівненській АЕС сталася аварія

На Рівненській АЕС сталася аварія

Під час іспитів третього енергоблоку на Рівненській АЕС спрацювала система безпеки. Блок перевели у режим розхолоджування. Зі станції одразу повідомили: "порушення кордонів і умов безпечної експлуатації не відбулося. Радіаційне тло в нормі".

Головний інженер станції повідомляє, що нічого страшного не сталося - ані викиду радіації, ані постраждалих серед персоналу. Під час випробовування реактора - перед його пуском - помітили серйозний дефект в одній з систем енергоблоку.

Потужність реактора вивели на мінімально контрольований рівень. Після чого, несподівано, спрацювала система, що забезпечує рівномірний тиск води і пари, які проходять через центр реактора. Відкрився клапан, через який надлишки такого теплоносія – викидаються з системи. За міжнародною шкалою – цій аварії призначили найнижчий, нульовий рівень небезпеки. Справа в тому, що на Рівненській АЕС, спеціальна капсула, не дозволяє при подібних аваріях потрапити радіації за межі невеликого приміщення.

Втім, ситуація все одно щонайменше - неприємна, зізнаються працівники станції.

Нагадаємо, що нинішній інцидент – не перший на Рівненькій АЕС, про який офіційні особи розповідають скупо, і з запізненням. На початку літа минулого року, система безпеки повідомила про розрив труби, що подає воду в реактор. Аварія – не призвела до витоку радіації за межі блоку.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «На Рівненській АЕС сталася аварія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути