пʼятниця, 24 квітня 2009 10:53

На "Міс Всесвіт" ледь не поїхала хвора на анорексію учасниця (ФОТО)
7

Переможниця австралійського відбіркового туру на конкурс 'Міс Всесвіт' Рейчел Фінч
Австралійські лікарі вимагають змінити правила відбіркового туру на конкурс "Міс Всесвіт". Причиною стала зайва худина однієї з фіналісток - Стефані Номоскі, яка при зрості 180 см важить 49 кг. Лікарі називають її "шкіра та кістки". Скандал виплеснувся в газети, на сторінках яких дієтологи закликають організаторів конкурсу до розсудливості.

Номоскі пройшла у фінал відбіркового туру, де були представлені 32 дівчини. Всього ж в конкурсі краси прийняли участь 7 тис. мешканок Австралії. Щоправда, Номоскі програла іншій дівчині - 20-річній моделі та ведучій Рейчел Фінч.

За словами лікарів, індекс маси тіла у Номоскі - всього 15,1. Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров"я індекс нижче 18 вже характеризується як недоїдання. "У неї явний недобір ваги. Хотілося б подивитися на її дієту, щоб переконатися, що у неї не який-небудь харчовий розлад, - говорить дієтолог Мелані Макгріс в інтерв"ю The Herald Sun. - Потрібно зробити аналіз крові, проаналізувати дієту, пройти загальний медогляд". У скандал втрутилася президент Австралійської асоціації медиків Розанна Каполінгва. За її словами, організаторам конкурсу необхідно ввести в правило обмеження для анорексичних дівчат і допускати дівчат з індексом маси тіла не нижче 20. "Найгірше в тому, що приклад, який надається іншим молодим дівчатам як нормальний, явно ненормальний", - б"є тривогу Каполінгва. Сама Номоска коментарів не дає. На її захист виступила директор відбіркового конкурсу Дебора Міллер. За її словами, у Номоскі "македонський" тип статури. "У них довге, гнучке тіло та тонкі кістки. У них такий тип статури, як у маленьких азіатських дівчат", - сказала Міллер.

Проте дієтолог Сьюзі Баррел роз"яснила - "македонський" тип статури науці невідомий, його просто не існує.

Конкурс "Міс Всесвіт" пройде на Багамах в серпні цього року. Зараз цей титул носить Дайана Мендоса з Венесуели.

За матеріалами Infox.ru, The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «На "Міс Всесвіт" ледь не поїхала хвора на анорексію учасниця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути