середа, 17 лютого 2021 15:08

На Прикарпатті запроваджують червоний карантин - Covid-ситуація майже критична

На Прикарпатті запроваджують червоний карантин - Covid-ситуація майже критична
Також обласна комісія ТЕБ та НС вирішила запровадити в області карантин "червоного" рівня з 22 по 28 лютого. Фото: pixabay

До кінця тижня в Івано-Франківській області, де виникла критична ситуація з коронавірусом, розгорнуть 600 додаткових ліжок для хворих.

250 із них уже підключили до кисневого забезпечення, бо регіон недавно купив 15 концентраторів кисню, які передасть у лікарні, повідомив головний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами, хворих прийматимуть у 3 додаткових лікарнях. Також цілком переформатовують багатопрофільну Богородчанську ЦРЛ під медзаклад для хворих на коронавірус. Туди направлять госпіталь ДСНС, в якому є щонайменше 120 кисневих концентраторів, завдяки чому кількість ліжок зросте до 370. В області вже підраховують, скільки грошей треба для того, щоб покращити стан ліжок для хворих. Також розглянуть, чи можливо надати їм медикаменти. Хворих приймають 26 лікарень.

"Ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області, я б сказав, майже критичною", - заявив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворі лежать у їдальнях: в Івано-Франківську колапс із Covid-19, туди терміново відправили Ляшка

Також обласна комісія ТЕБ та НС вирішила запровадити в області карантин червоного рівня з 22 по 28 лютого. Відповідно, у цей час закладам можна працювати лише на винос. Розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали мусять тимчасово припинити роботу. Не можна проводити культурні та релігійні заходи, а також очне навчання школярів 5-11 класів.

"Без додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів подолати або стримати це стрімке поширення коронавірусної хвороби неможливо", - сказав Ляшко.

Тепер державна комісія ТЕБ та НС хоче розглянути, чи варто впроваджувати обмеження на в'їзд та виїзд з Івано-Франківської області.

За останню добу в Україні виявили 4286 нових хворих на коронавірус. Це на 1143 більше, ніж минулої доби. З них дітей – 304, медпрацівників – 329. Загалом станом на ранок 17 лютого маємо 1 280 904 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. З них 24 689 летальні. 147 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 1 128 895 пацієнтів, із них за останню добу - 5927.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті запроваджують червоний карантин - Covid-ситуація майже критична». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути