четвер, 08 липня 2010 17:00

На Прикарпатті почастішали напади змій

На Прикарпатті почастішали напади змій

На Прикарпатті четверо людей опинились в лікарні через укус змій.

Зараз стан хворих задовільний. Двоє ще перебувають у терапевтичному відділені Косівської центральної лікарні на Івано-Франківщині.

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua в прес-службі ГУ МНС в області, з початку цього року на Прикарпатті зареєстровано шість випадків укусів людей зміями.

З діагнозом "укус змії" у реанімаційне відділення медзакладу доставили 30-річного жителя села Рожнів Косівського району. Чоловіка вкусила змія під час збирання грибів у селі Путила Чернівецької області.

Також до лікарні потрапили 7-річна дівчинка із Космача. Вона була із батьками на сінокосі. Раптом вона голосно крикнула. Коли батьки підбігли до дитини, то побачили на правій стопі невелику рану. Потерпілу госпіталізували в реанімаційне відділення Косівської лікарні. Того ж дня у те ж відділення потрапила і 49-річна мешканка села Яворів. Її гадюка також вкусила в ногу на сінокосі.

А 27-річну мешканка села Пістинь натрапила на небезпечного плазуна в лісовому масиві, коли збирала ягоди.

"Найперше треба накласти пов"язку на рану, ні в якому разі не висмоктувати отруту з місця укусу, - радить лікар реанімаційного відділення Косівської ЦРЛ Михайло Баланюк. – Потерпілому на голову можна поставити компрес намочений в оцтовому розчині. Якщо є час, то накласти шину".

При зборі ягід і грибів краще користуватись палицею, щоб подивитись чи у заростях немає плазунів, обов"язково взувати гумове взуття. Окрім того, завжди намагайтеся дивитися під ноги, змії не кусають людей, якщо їх не зачепили.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті почастішали напади змій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути