пʼятниця, 02 квітня 2010 13:16

На Полтавщині адміністратор ювелірки зімітував пограбування (ФОТО)

Крадіжку в місті Кременчук на Полтавщині правоохоронці називають сенсаційною. Усього за 40 секунд злодій виніс з ювелірного магазину "Золоте руно" 26 важких лотків золота та зламав дверцята сейфу.

Лише згодом міліціонери встановили, що пограбування інсценоване.

"Господиня магазину поїхала в Черкаську область до матері, - розповідає Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції Gazeta.ua. - Залишила на господарстві свою праву руку - 36-річного адміністратора магазину. Чоловік був у неї в довірі. Мав ключі від усіх приміщень, завідував сигналізацією ювелірної крамниці, здійснював закупки золота".

Міліціонер переказує, в день відсутності господині адміністратор, коли закінчився робочий день, сховав усе золото до сейфу разом з продавчинею. Потім зробив вигляд перед жінкою, що ставить магазин на сигналізацію. Після цього відвіз колегу додому.

"За якийсь час він повернувся та вільно зайшов у магазин, - веде далі Сулаєв. - Сигналізація не спрацювала, бо він її не увімкнув. Забрав усе золото. Відчинив вікно в магазині, дрелькою пошкодив дверцята сейфу, імітуючи злам. Поставив магазин на сигналізацію та поїхав додому, перед тим заховавши золото в своєму гаражі."

О 12 ночі злочинець повернувся до магазину. Заліз через вікно до приміщення. Походив по магазину, аби спрацювали датчики руху та залунала сирена сигналізації. Потім вистрибнув назовні та зник. За три хвилини до ювелірної крамниці під"їхала охорона, за нею міліція. Про пограбування повідомили керівнику магазину - тобто адміністратору.

"Він приїхав. Вдавав, що переживає, хапався за голову, - каже правоохоронець. - Коли працівники міліції проаналізували обставини злочину, зрозуміли, що час, який минув з того моменту, коли датчики зафіксували рухи в магазині і коли вони припинилися - це 40 секунд. За цей період з магазину міг винести три великих мішки з під сміття повних золотом хіба фантастичний персонаж, якась "людина-павук".

Підозра впала на усіх працівників магазину. Коли провели обшук у гаражі адміністратора знайшли усе золото. Він нічого не встиг продати.

"Казав, що план продумував, але от коли вже вкрав золото - не знав, що з ним робити, - зауважує Юрій Васильович. - Говорив міліціонерам, що навіть думав його повернути."

Зараз працівники міліції документують кожну з викрадених золотих речей та коштовностей. Роблять це вже третю добу. Порахували, що сума викраденого золота більша за три мільйони гривень. Після опису його повернуть власниці.

Чоловікові за скоєння крадіжку в особливо великому розмірі загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото надане ВЗГ УМВС в Полтавській області
Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині адміністратор ювелірки зімітував пограбування (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути