четвер, 22 квітня 2010 17:28

На Полтавщині 25 років ходили замінованою стежкою (ФОТО)

Володимир Гажалов на своєму дачному подвір"ї в селі Кам"яні Потоки на Полтавщині відкопав дев"ять 50-кілограмових артилерійських снарядів.

"Родина купила цей будинок 25 років тому в літньої жінки. Від будинку до городу вела стежка. Цієї весни чоловік вирішив її трішки розширити. У понеділок 19 квітня почав копати та натрапив на щось металеве. Спочатку подумав, що то частина іржавої труби. Розчистив землю та один за одним дістав чотири важезних снаряди", - розповів Gazeta.ua місцевий дільничний Анатолій Лукіянчук.

Копати далі Володимиру Григоровичу заборонила дружина. Наказала викликати рятувальників. Ті прибули до подвір"я Гажалова 21 квітня. Знайшли ще п"ять військових снарядів калібру 152 мм часів Великої Вітчизняної війни.

"Обшукали міношукачем значну територію, - продовжив Анатолій. - Більше нічого не знайшли. Те, що на подвір"ї виявили снаряди - не дуже дивує. Бо в цих місцях колись розгорталися воєнні дії. В сусідньому селі навіть радянські війська організували фальшиву переправу, аби відволікти німців".

Рятувальники розповідають, що снаряди були закопані в землю на глибину 30 сантиметрів. Усі вони були в бойовій готовності і могли в будь-який момент вибухнути. Весь цей час господарі будинку ходили стежкою, котра була встелена вибухівкою.

Артилерійські снаряди рятувальники вивезли з села на безпечну ділянку та підірвали.

Gazeta.ua.

Фото: Світлана Наталенко/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині 25 років ходили замінованою стежкою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути