вівторок, 30 вересня 2008 15:41

На початку жовтня Землю очікує магнітна буря

1-2 жовтня на Землі можливо відбудеться мала магнітна буря, повідомив співробітник Центру прогнозів геофізичної обстановки РФ.

"За минулу добу магнітне поле Землі було спокійним. У найближчі 24 години очікується невелике посилення геомагнітної активності. 1-2 жовтня ймовірна геомагнітна обстановка, можливі періоди малої магнітної бурі", - сказав він.

Метеочутливим громадянам вчені радять чітко дотримуватися режиму дня, не перенавантажуватися й намагатися якнайбільше відпочивати.

У результаті численних досліджень, що проводилися в Інституті космічних досліджень, Інституті земного магнетизму, іоносфери й поширення радіохвиль, Медичній академії імені І.М. Сєченова та Інституті медико-біологічних проблем РАН, з"ясувалося, що під час геомагнітних бурь у пацієнтів з патологією серцево-судинної системи підскакував артеріальний тиск, помітно збільшувалася в"язкість крові, уповільнювалася її швидкість капілярах, змінювався судинний тонус і активізувалися стресорні гормони.

Дослідники дійшли висновку, що геомагнітні бурі викликають такий же адаптаційний стрес, як і різка зміна годинних поясів, що збиває біологічні добові ритми людини, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «На початку жовтня Землю очікує магнітна буря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути