неділя, 03 серпня 2008 18:57

На пляжах Нью-Йорка нашестя величезних медуз

На океанських пляжах Нью-Йорка медузи створюють масу проблем для відпочиваючих. За повідомленнями місцевих ЗМІ, на піщаних пляжах Лонг-Айленда (передмістя Нью-Йорка) вже тисячі купальщиків отримали опіки від медуз, а багато хто з них просто боїться заходити у воду.

"Такого не були вже багато років, - признався працівник служби порятунку в містечку Лонг-Біч Пол Гіллеспі. - Деякі з них такі величезні, що нам доводиться закривати пляж".

Рятувальники як можуть намагаються допомогти потерпілим від контакту з морськими мешканцями, що буквально заполонили навколишні води і річки і навіть проникли в гирло Гудзону, що впадає біля Нью-Йорка в Атлантику. Так, вони тримають на цей випадок напоготові пляшки з медичним спиртом або водою.

Під час недавніх змагань з тріатлону (плавання, велогонка і біг) тисячі учасників були ужалені медузами у водах Гудзона.

Вибухоподібне збільшення числа медуз спостерігається не тільки на Атлантичному побережжі США, але і в Середземномор"ї, завдаючи збитків туристичному бізнесу.

Океанологи пояснюють цей феномен глобальним потепленням, інтенсивним промислом риби, зокрема тунця, що полює на медуз, а також забрудненням морів стічними водами з добривами. Морські біологи, зокрема Марго Стайлз з екологічної організації Оушана, передбачають, що з настанням осені число медуз в прибережних водах Нью-Йорка знизиться, але вони повернуться влітку, і тоді їх буде ще більше.

Зараз ви читаєте новину «На пляжах Нью-Йорка нашестя величезних медуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути