вівторок, 22 квітня 2008 19:16

На півдні Росії побудують Ейфелеву вежу

Група компаній "Конті" виграла інвестиційно-архітектурний конкурс на реконструкцію кінотеатру "Аврора" в Краснодарі, повідомляється в прес-релізі компанії. Засновником конкурсу стала адміністрація міста.

"Конті" реконструює територію площею 6 гектарів, обмежену вулицями Червона, Офіцерська, Шосе Нафтовиків і вулицею ім. Гаврилова. На ділянці з"явиться багатофункціональний комплекс, до складу якого увійдуть легендарний для міста кінотеатр "Аврора", торгові центри, ресторани, музеї, кінозали, приміщення вільного і спеціального призначення, відкритий видовий майданчик (11 поверх), закритий видовий майданчик (22 поверх), підземний паркінг, а також фонтани з лазерною проекцією і ряд інших інноваційних складових.

Ансамбль увінчає домінуюча будівля висотою близько 195 метрів. Залізобетонна конструкція, в обробці якої буде використано багато скла, зметнеться над містом на 39 поверхів.

Загальна площа об"єкту - 72 тисячі квадратних метрів. Реконструкція імовірно почнеться в 2009 році, на її реалізацію буде потрібно близько трьох років. Передбачуваний об"єм інвестицій в проект складе 160 мільйонів доларів.

Особливо цікава архітектурна концепція проекту, навіяна книгою "Мій маленький Париж". В результаті цей проект є копією паризької Ейфелевої башти.

Група компаній "Конті" створена в 1992 році для будівництва і реконструкції об"єктів в Москві, Підмосков"ї, регіонах Росії і ближньому зарубіжжі. Найбільш відомі проекти компанії - висотні будівлі "Едельвейс" і "Контіненталь", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На півдні Росії побудують Ейфелеву вежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути