Ексклюзиви
пʼятниця, 07 липня 2023 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні росіяни влаштували нетиповий обстріл, максимально тиснуть на ЗСУ

На півдні росіяни влаштували нетиповий обстріл, максимально тиснуть на ЗСУ
Російські загарбники вели обстріли у спробі завдати максимального ураження. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На півдні російські окупанти намагаються максимально тиснути на Збройні сили України. Водночас у ніч проти 7 липня наші воїни працювали дуже потужно – атакували і захищалися.

Ворог намагається тиснути на мирне населення півдня через активність ЗСУ, заявила у п'ятницю керівниця пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк у ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На нашому напрямку лінія фронту пов'язана з водою, ворог особливо скаженіє з цього приводу і намагається тиснути максимально. Цієї ночі дуже потужно працювали і наші бійці в сенсі захисту і атаки, і ворог не давав спокою", – розповіла вона.

Російські загарбники вели обстріли у спробі завдати максимального ураження. Йдеться про Інгулець, Високе та Олександрівку на правому березі, глибше за лінію фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і купа техніки. Оновили втрати РФ за добу

"Зокрема, застосували нетиповий спосіб: били ракетами С-300 по мирному населенню. Гатили по правому берегу, намагаючись завдати максимальної шкоди. Як завжди, під ураженням опинилися житлові квартали кількох населених пунктів і заклади освіти – школи, дитячі садки. Їм неспокійно через те, що ми активні, і вони намагаються тиснути на мирне населення", – додала Гуменюк.

Речниця Сил оборони півдня також зазначила про неспокійну обстановку вночі через атаку російськими дронами Shahed іранського виробництва.

"10 таких апаратів було знищено силами ППО у нашій зоні відповідальності. Сім над Миколаївщиною, три на Криворіжжі. Але ворог продовжує атакувати: вдарив по рекреаційній зоні Очакова, сталося займання. На Криворіжжі влучили в приватне підприємство, спалахнула дуже потужна пожежа, але люди не постраждали, вогнеборці впорались", – констатувала Гуменюк.

Розпочалася 499-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом минулої доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «На півдні росіяни влаштували нетиповий обстріл, максимально тиснуть на ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути