середа, 18 травня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні окупанти розгорнули до 18 батарей реактивної та ствольної артилерії

На півдні окупанти розгорнули до 18 батарей реактивної та ствольної артилерії
На Бессарабському напрямку обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку російські окупанти зосередили основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та інженерному обладнанні позицій.

Ворог нещадно обстрілює підрозділи українських військ, повідомив 18 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Миколаївському напрямку для вогневого ураження наших військ російські окупанти розгорнули на вогневих позиціях до 10 батарей реактивної та до восьми - ствольної артилерії. На Криворізькому напрямку російські війська проводили демонстративні дії з метою сковування українських військ, вдосконалювали інженерне обладнання і поповнювали запаси", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрозділи РФ відновлюються після важких втрат у Криму: деталі

На Бессарабському напрямку обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою, але суттєвих змін не зазнала.

"На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог посилює угруповання військ для проведення наступу на напрямку Пологи - Оріхів", - звітує Генштаб.

Кораблі Чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

На Бессарабському напрямку внаслідок ракетного удару в Білгород-Дністровському районі Одеської області вражено об'єкти цивільної інфраструктури, зруйновані приватні будівлі.

Зараз ви читаєте новину «На півдні окупанти розгорнули до 18 батарей реактивної та ствольної артилерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути