вівторок, 16 серпня 2022 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні гаряче: ворог із втратами відступив на Миколаївщині

На півдні гаряче: ворог із втратами відступив на Миколаївщині
Підрозділи ЗСУ продовжують систематично нищити скупчення живої сили і склади боєприпасів ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку противник, окрім обстрілів із танків та артилерії вздовж лінії бойового зіткнення задіяв армійську та штурмову неподалік Білої Криниці, Андріївки та Лозового.

Спроба покращити тактичне положення штурмовими діями в напрямку Зелений Гай – Новогригорівка, що на межі Херсонської та Миколаївської областей, завершилася для ворога значними втратами та відступом, повідомили вранці 16 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на півдні продовжують "перемелювати" ворога: розповіли про успіхи

"Наша винищувальна авіація патрулює повітряний простір України, а ударна – небезуспішно надає вогневу підтримку військам у визначених операційних районах. Ракетно-артилерійські підрозділи продовжують систематично нищити скупчення живої сили і склади боєприпасів ворога", – ідеться в повідомленні.

Водночас у готовності до застосування високоточної зброї на півдні в акваторії Чорного моря перебувають два носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

Збройні сили України нині утримують вогневий контроль над усіма транспортними й логістичними артеріями півдня. Тому росіяни не можуть підвозити боєприпаси й перекидати техніку.

Після ударів ЗСУ по командних пунктах командири російських військ почали швидко тікати на лівий берег Дніпра. Не хочуть бути відрізаними від безпечнішої для себе території.

Зараз ви читаєте новину «На півдні гаряче: ворог із втратами відступив на Миколаївщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути