четвер, 05 червня 2008 12:30

На південному заході Китаю та поблизу Японії сталися нові землетруси

Повторний підземний поштовх магнітудою 5,0 за шкалою Ріхтера було зафіксовано в повіті Цинчуань в південно-західній китайській провінції Сичуань, повідомляє "ІНТЕРФАКС".

Поштовх було зафіксовано о 12:41 за пекінським часом (7:41 за київським часом), повідомлень про жертви і руйнування не надходило. За даними сейсмологів, в ніч на четвер в повіті поштовхи становили 4 бали за шкалою Ріхтера.

Повіт Цинчуань серйозно постраждав від землетрусу 12 травня. Тоді кількість жертв перевищила 69 тисяч людей. Землетрус став найсильнішим в Китаї за останні 30 років. Загальна кількість постраждалих від землетрусу і його наслідків перевищує 45,61 млн людей, близько 15 млн були переміщені із зони лиха в безпечні райони.

В китайській провінції Сичуань почалося нове лихо - почали руйнуватись дамби. У водоймищах і штучних озерах, утворених в результаті сходження обвалів, назбиралось дуже багато води, існує загроза змиву цілого міста.

Відзначимо, що до цих пір подружні пари в Китаї мали право завести тільки одну дитину. Якщо народжувалася дівчинка, це була ганьба. У землетрусі, який накрив Китай, багато людей побачили шанс отримати довгожданого сина. У адміністративні органи надходять тисячі заяв від подружніх пар, які хотіли б усиновити сироту, - але обов"язково хлопчика.

Крім того, біля західного узбережжя Японії сьогодні вночі стався землетрус магнітудою 6,3 за шкалою Ріхтера. Підземний поштовх зареєстровано Геофизичною службою Російській академії наук, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Вогнище землетрусу знаходилося на глибині 200 км. під дном Японського моря, тектонічні катаклізми відбувалися на стику островів Хоккайдо і Хонсю. Американські сейсмологи уточнили, що епіцентр розташовувався в 160 км. від міста Аоморі на острові Хонсю і в 660 км. від Токіо. Даних про наслідки землетрусу поки не надходило, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На південному заході Китаю та поблизу Японії сталися нові землетруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути