неділя, 16 вересня 2012 17:34

На підтримку Pussy Riot чоловік облив чорнилом ікону в храмі Христа Спасителя

На підтримку Pussy Riot чоловік облив чорнилом ікону в храмі Христа Спасителя
Фото: aif.ru

Приїжджий із Санкт-Петербурга облив чорнилом ікону в храмі Христа Спасителя, повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі ГУ МВС Росії по Москві. "Сьогодні близько 12:00 чоловік облив чорнилом ікону в храмі Христа Спасителя. Чоловік був затриманий", - сказав співробітник прес-служби.

Зі слів затриманого, він перебуває на обліку в психо-неврологічному диспансері.

Тим часом, як повідомило "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах, вже встановлена ??особа затриманого. Це 62-річний уродженець Санкт-Петербурга Юрій Піотровський, який нині проживає в Німеччині.

За словами джерела "Інтерфаксу", чоловік сумбурно пояснює мотиви своєї поведінки, кажучи про те, що це була акція протесту проти Російської православної церкви і її позиції у справі Pussy Riot.

На даний момент його допитують слідчі.

Нагадаємо, 21 лютого кілька учасниць панк-групи Pussy Riot, закривши обличчя масками, влаштували в храмі Христа Спасителя антипутінський "панк-молебень". Акція викликала великий суспільний резонанс.

За звинуваченням у хуліганстві були затримані три учасниці гурту - Надія Толоконникова, Катерина Самуцевіч і Марія Альохіна. Дівчата відмовилися визнавати свою провину, заявивши, що це була політична акція, і вони не хотіли образити віруючих.

17 серпня суд засудив усіх трьох учасниць групи до двох років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму.

Зараз ви читаєте новину «На підтримку Pussy Riot чоловік облив чорнилом ікону в храмі Христа Спасителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути