Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 20:48

На підтримку Грузії у Вашингтоні оголошують бойкот російській горілці

Власник винної крамниці у Вашингтоні на знак протесту проти дій Росії в Грузії оголосив про те, що він перестає продавати російську горілку і більше пропонуватиме покупцям грузинські вина, повідомляє в четвер газета "Вашингтон пост".

"Ми збираємося почати невеликий бойкот російської горілки", - заявив газеті Стівен Філдман, який володіє магазином "Потомак уайн енд спіріт" в престижному районі Джорджтаун в американській столиці.

Філдман говорить, що рішення про бойкот російської горілки з"явилося у нього після того, як він дізнався про дії Росії в Грузії від ряду своїх покупців, що мають грузинське коріння, а також прочитавши про конфлікт в американській пресі.

Бойкот російської горілки продовжуватиметься в його магазині "до тих пір, поки росіяни не покинуть законну територію Грузії і поки грузинський уряд не буде задоволений остаточним підсумком", говорить 58-річний власник винної крамниці.

Філдман, який говорить, що не має ніякого відношення і ніяких зв"язків з Грузією, підкреслює, що він обурений також забороною на ввезення до Росії грузинської сільгосппродукції і називає це "економічною війною".

Нагадаємо, що вчора близько 100 жителів Львова пили грузинське вино на площі "Ринок" в центрі міста біля будівлі Львівської міської ради на підтримку територіальної цілісності і незалежності Грузії.

Хвилюючись у зв"язку з тим, що грузинських винороби несуть збитки через труднощів збуту своеї продукції в РФ, власник американської крамниці закликає своїх покупців більше купувати грузинське вино.

"Що може зробити один торговець? Це наш спосіб заявити про те, що ми знаємо, що мало що можемо зробити, але ми можемо зробити ось це", - говорить Філдман.

Коли газета поставила Філдману питання про те, що він скаже своїм покупцям, які люблять знамениту "Столичну", він відповів, що запропонує їм змінити марку.

"Я скажу, даруйте, але у мене є совість, і тут "Столичної" немає. Як щодо відмінної фінської горілки?" - відповів власник магазина.


"Вашингтон пост" нагадує, що в США горілка є найпопулярнішим міцним спиртним напоєм. Щорічно в США продають 51,2 мільйона 9-літрових ящиків горілки, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «На підтримку Грузії у Вашингтоні оголошують бойкот російській горілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути