субота, 26 березня 2011 22:25

На підтримку "Години Землі" згасли вогні на Ейфелевій вежі

На підтримку "Години Землі" згасли вогні на Ейфелевій вежі

Паризькі пам'ятки занурилися в пітьму на підтримку акції Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) "Година Землі". Противники ідеї спробували підсвітити монументи ліхтариками.

Представники WWF France і їх прихильники зібралися на оглядовому майданчику Трокадеро в Парижі. Значну частину площі зайняли панди з пап'є-маше - 1600 бамбукових ведмедів (за кількістю що залишилися на планеті панд) вишикувалися у формі числа 60 на честь шістдесяти хвилин "Години землі".

О 20.30 за місцевим часом (20.30 зкч) практично синхронно у темряву занурилися Ейфелева вежа, Нотр-Дам, мерія Парижа, Пантеон, Собор Інвалідів, Лувр, площа Згоди, Опера Гарньє, Консьержері, мости через Сену - згасло підсвічування близько 260 історичних та архітектурних пам'яток французької столиці.

Освітлення будівель і монументів в Парижі вімкнули через годину після початку акції (о 21.30 за місцевим часом).

Виняток становить Ейфелева вежа - з міркувань безпеки, її підсвічування засяяла знову вже через п'ять хвилин після відключення (робота вежі не припинялася, на оглядових майданчиках знаходилися туристи).

У цілому в акції WWF у Франції беруть участь 129 міст.

Тим часом у Франції знайшлися супротивники "Години Землі", які об'єдналися під гаслом "Шість хвилин на підтримку Світла". Вони вважають, що символіку активісти WWF вибрали неправильну - символом людського розвитку і розуму завжди було світло, тоді як занурення в пітьму віддає обскурантизмом.

У зв'язку з цим вони закликали всіх своїх прихильників вийти на вулиці, щоб ліхтариками або фарами машин підсвітити темні будівлі і монументи. 
Організатори акції протесту зібралися на площі Шатле в центрі Парижа. Однак їх виявилося всього півтора десятка людей, тому здолати темряву у них навряд чи вийшло.

Зараз ви читаєте новину «На підтримку "Години Землі" згасли вогні на Ейфелевій вежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути