Ексклюзиви
четвер, 03 червня 2010 09:04

На перший етап тестування не з'явилися 18 689 осіб

На перший етап тестування не з'явилися 18 689 осіб

Явка по Україні під час першого тестування випускників з української мови та літератури складала 87,3%. Не з'явилися на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) 18 689 осіб.

Як повідомили в прес-службі Громадської мережі "Опора", найбільш дисциплінованою виявилася Львівська область, в якій на пункти тестування прийшли 93,1% зареєстрованих учасників, а найменш - Київська (83,8%) і Луганська (84,2%).

Спостерігачі "Опори", котрі працювали на 40% пунктів тестування в 17 регіонах України, констатують, що організація тестування проходила на належному рівні. Втім, серйозною проблемою виявилися забудькуватість і системні запізнення абітурієнтів.

В результаті на 12,92% пунктів був зафіксований недопуск учасників. Абітурієнти забували узяти з собою оригінал посвідчення особи (паспорт або свідоцтво про народження), сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, що автоматично є підставою для позбавлення їх права участі в тестуванні.

На відміну від минулого року, Міністерство освіти і науки не передбачало централізованого забезпечення учасників транспортом за кошти держбюджету. Відстань між пунктом тестування і місцепроживанням абітурієнта в середньому складає від 50 до 70 кілометрів.

Спостерігачами зафіксовані на 4,87% пунктів тестування спроби отримати допомогу він інших учасників. На 3,6% пунктів абітурієнти намагалися скористатися допоміжними засобами - шпаргалками, телефонами, допомогою. Найпоширенішим це явище було в рекреаційних зонах, коридорах і туалетах.

На 1,69% пунктів були зафіксовані спроби здати ЗНО за іншого учасника. Треті особи намагалися пройти на пункти тестування без відповідних документів, видаючи себе за абітурієнтів.

Спостерігачі також виставили оцінки організаторам тестування. Відповідальні за пункти тестування: незадовільно - 0,27%, задовільно - 14,48%, добре - 85,25%. Інструктори: незадовільно - 0,81%, задовільно - 15,86%, добре - 83,33%. Чергові: незадовільно - 0,81%, задовільно - 20,22%, добре - 78,98%. Оцінка організації проведення тестування в цілому: незадовільно - 1,08%, задовільно - 17,30%, добре - 81,62%.

3 червня тестування з української мови та літератури запланували здавати 141 879 осіб на 533 пунктах тестування.

Спостереження проходить в рамках національної кампанії моніторингу ЗНО, учасниками якої є Громадська мережа "Опора" і Комітет виборців України за сприяння Міжнародного фонду "Відродження", Альянсу Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (USETI Legacy Alliance) і проекту "Об'єднаємося заради реформ" (UNITER).

Лига

Зараз ви читаєте новину «На перший етап тестування не з'явилися 18 689 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути