Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2012 10:10

На Октоберфест-2012 швидку викликали 8400 разів

На Октоберфест-2012 швидку викликали 8400 разів

У Мюнхені добігає кінця найбільше у світі народне свято. Згідно з першими підсумками організаторів, в цьому році Октоберфест відвідало близько 6,4 мільйона чоловік - на півмільйона менше, ніж рік тому. Було випито 6, 9 млн літрових кухлів пива і з'їдено 116 биків і 57 телят.

Про це 7 жовтня, в останній день гулянь, повідомив керівник Октоберфесту Дітер Райтер.

Як свідчать дані про банківські картки, використані в мюнхенських банкоматах, на свято приїхали гості з не менш ніж 70 країн світу, в тому числі з Намібії, Кувейту і Кайманових островів. Незважаючи на це, дуже багато відвідувачів були одягнені в традиційні баварські костюми. За словами Райтера, від місцевих жителів їх можна було відрізнити тільки в розмові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Октоберфесті планують заробити мільярд євро

"Чисто візуально всі тут як баварці", - сказав він.

При цьому на нинішньому святі більше роботи було як у поліції, так і у медиків. За два тижні гулянь співробітникам Міжнародного Червоного хреста довелося приводити до тями більше 800 чоловік, які упилися до несвідомого стану - цей показник значно вищий, ніж минулорічний. В цілому вони надали медичну допомогу приблизно 8400 відвідувачам і співробітникам. Близько 2 тисяч разів на свято викликали поліцію - також більше, ніж у 2011 році. В цілому співробітники правоохоронних органів зареєстрували близько 1400 злочинів, у тому числі численні крадіжки та нанесення тілесних ушкоджень. Ведеться розслідування чотирьох випадків згвалтування, повідомила мюнхенська поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 тисяч літрів пива випили на відкритті "Октоберфесту"

В останній день в гуляннях взяли участь гравці мюнхенської "Баварії". Два роки тому тодішній тренер Луїс ван Гааль заборонив футболістам традиційне відвідування Октоберфесту через погану фізичної форми, проте в нинішньому році "Баварія" виграла всі сім перших матчів у Бундеслізі, що стало рекордним результатом за останні 50 років.

Зараз ви читаєте новину «На Октоберфест-2012 швидку викликали 8400 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути