Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2020 21:27

На Одещині підтвердили випадок сибірської виразки: що відомо

На Одещині підтвердили випадок сибірської виразки: що відомо
Хвороба не передається від людини до людини. Фото: Reuters

На Одещині підтвердили випадок сибірської виразки у чоловіка, який потрапив до лікарні.

Так, хворого госпіталізували з підозрою на страшний діагноз. Про це у середу, 12 серпня, повідомляє пресслужба Центру громадського здоров'я МОЗ України у Facebook.

"Під час проведення епідрозслідування встановлено, що 3 серпня у хворого підвищилась температура тіла, на гомілці з'явився фурункул, який перейшов у виразку. За медичною допомогою не звертався. Хворий займається скуповуванням тварин для подальшого перепродажу. Лише 7 серпня хворий звернувся до сімейного лікаря. 11 серпня референс-лабораторія Центру громадського здоров'я України методом ПЛР виділила ДНК сибірської виразки", - сказано в повідомленні.

З метою не допустити поширення захворювання фахівці обласного лабораторного центру та Держпродспоживслужби вживають необхідних заходів.

"Наразі вже організували меднагляд за контактними, проведення повного комплексу протиепідемічних і профілактичних заходів у вогнищі", - наголошується в повідомленні.

Як зазначається, сибірка не передається від людини до людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка заповненість українських лікарень із хворими на коронавірус

"Зараження людини сибіркою виникає внаслідок проникнення збудника через пошкоджену шкіру або слизові оболонки при догляді за хворими тваринами, під час обробки туш, знятті шкіри і поховання трупів загиблих тварин, при контакті з різними видами сировини, отриманої від хворих тварин, при вживанні в їжу м'яса хворих тварин, а також через укуси кровосисних комах. Не виключається зараження через грунт або предмети, забруднені збудником", - інформує Центр громадського здоров'я.

Не раніше ніж через 14 днів в Україні переглядатимуть рішення щодо послаблення рівня небезпеки в зонах карантину. Саме за цей період можна визначити, чи достатньо стабілізувалася ситуація в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині підтвердили випадок сибірської виразки: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути