неділя, 11 жовтня 2009 13:31

На очах у Клінтон і Солани Туреччина припинила вікову ворожнечу з Вірменією

На очах у Клінтон і Солани Туреччина припинила вікову ворожнечу з Вірменією

Туреччина і Вірменія, поклавши край майже віковій ворожнечі, підписали в суботу в Цюріху документи про нормалізацію двосторонніх відносин.

"Протокол про встановлення дипвідносин" і "Протокол про розвиток двосторонніх відносин" підписали глави МЗС Туреччини і Вірменії АхметДавутоглу і ЕдвардНалбандян. Документи після підписання повинні бути схвалені парламентами двох країн.

На церемонії були присутні глави МЗС РФ Сергій Лавров, Франції та Словенії Бернар Кушнер і Самуель Жбогар, верховний представник ЄС Хав"єр Солану, держсекретар США Хілларі Клінтон.

Після підписання документів вони залишили зал без заяв.

Між Туреччиною і Вірменією відсутні дипломатичні зв"язки, кордон між ними закритий з 1993 року. Туреччина висуває низку передумов для налагодження двосторонніх зв"язків, зокрема, відмову Вірменії від політики міжнародного визнання геноциду вірмен і врегулювання карабахського конфлікту. У Єревані, зі свого боку, заявляють про готовність до встановлення дипвідносин з Туреччиною без попередніх умов.

Переговори, направлені на нормалізацію двосторонніх відносин, Туреччина і Вірменія вели з 2007 року за посередництва Швейцарії, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На очах у Клінтон і Солани Туреччина припинила вікову ворожнечу з Вірменією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути