субота, 28 червня 2008 18:12

На Московському кінофестивалі вже оголошено перших переможців

На 30-ому Московському Міжнародному кінофестивалі (ММКФ) вже оголошено перших переможців, хоча вручення основних призів пройде тільки ввечері. За традицією своїх лауреатів сьогодні вдень назвали представники кіноклубів.

В основному конкурсі ігрового кіно, на думку журі російської кінокритики, найкращою є стрічка "Простіше простого" режисера з Ірану Рези Міра-Карімі. В ній описується день із життя звичайної іранської жінки. Вона - любляча дружина й мати, гарна господарка, ідеальна сусідка, ще до того ж пише вірші. Але це розміряне й одноманітне життя героїні не приносить справжнього щастя. Вона приймає важке для мусульманської жінки рішення - залишити родину і спробувати знайти сенс життя та своє покликання.

У другому творчому конкурсі "Перспективи", де були представлені авторські й експериментальні роботи, члени журі російської кінокритики назвали переможцем фільм датського кінодокументаліста Лінди Вендель "Один кадр". Це правдива розповідь про дівчину, яка збунтувалася проти своєї матері. Особливість цієї картини полягає в тому, що вона знята без єдиної монтажної склейки - одним кадром, звідси й назва стрічки.

"За волю вираження і талановите втілення авторської ідеї" свій приз вручили члени Міжнародного журі Федерації кіноклубів стрічці "Дзифт". Вона представляла на конкурсі ігрового кіно ММКФ Болгарію. Режисерові Явору Гирдеву вдалося сполучити у своєму фільмі елементи бойовика та їдкої сатири, пов"язаної зі спогадами героя про своє минуле, зокрема, про тоталітарний режим у Болгарії в 60-х роках.

Журі Міжнародної федерації кинокрикики й кінопреси ФИПРЕССИ свій приз вручили російській картині "Якось у провінції" режисера Каті Шагалової.

Також французька акторка Ізабель Юппер прилетіла сьогодні в Москву, щоб одержати спеціальний приз - за скорення вершин акторської майстерності й вірність принципам школи Станіславського "Вірю. Костянтин Станіславський". Раніше ним були відзначені Джек Ніколсон, Жерар Депардьє, Фані Ардан та інші.

Фільмом закриття ММКФ стане картина Еміра Кустуріци "Марадона очами Кустуріци".

Всього в рамках фестивалю було показано близько 200 фільмів, з них 16 - в основному конкурсі. Також на фестивалі було представлено кілька ретроспектив. Пройшли покази фільмів класика американського кіно Джона Кассаветіса і ретроспектива "Соціалістичний авангардизм".

До складу журі 30-го ММКФ, яке очолила знаменита акторка Лів Ульман, увійшли представники Австрії, Росії, Великобританії та Чилі. Це австрійський режисер і сценарист Міхаель Главоггер, російська акторка Ірина Розанова, британський кінокритик Дерек Малькольм і чилійський режисер Себастьян Аларкон, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «На Московському кінофестивалі вже оголошено перших переможців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути