четвер, 15 липня 2010 19:22

На місці терактів 11 вересня розкопали стародавній корабель (ФОТО)

Під час розчищення території Всесвітнього торгового центру, зруйнованого в результаті терактів 11 вересня 2001, археологи виявили корпус стародавнього корабля.

На місце знахідки відразу ж прибули археологи їм доводилося працювати дуже швидко, так як корабель, розташований на глибині від шести до дев'яти метрів, не захищений шаром мулу і черепашника, на повітрі відразу ж почав кришитися.

Експерти не повідомили, яка частина корабля була знайдена. Судячи із зовнішнього вигляду знахідки, археологи мають справу з кормовою частиною.

"Ми вважаємо цю знахідку значною, але потрібна більш ретельна експертиза для визначення точного віку судна", - повідомили Моллі МакДональд і Майкл Паппалардо, що працюють із знайденими на місці вибухів артефактами.

Також дослідники додали, що за попередніми оцінками, судно відноситься до середини або кінця XVIII століття.

"Корабель, поряд з іншими великими уламками, швидше за все, був закопаний у землю в тому ж сторіччі, щоб збільшити площу острова Манхеттен і довести його край до гирла річки Гудзон. Очевидно, судно пролежало під землею понад 200 років", - повідомили вчені.

Паппалардо також додав, що реальна довжина корабля могла вдвічі або втричі перевищувати довжину знайденого фрагмента. На тому ж місці в середу археологи знайшли 45-кілограмовий якір, але немає впевненості, що він належав знайденому раніше кораблю.

Як повідомляє джерело, це перша з 1982 року археологічна знахідка такого великого масштабу на береговій лінії Манхеттені. У 80-х роках було знайдено вантажне судно, також датоване XVIII століттям.

Нагадаємо, 23 червня повідомлялося, що на місці теракту 11 вересня 2001 знайдені останки ще 72 осіб, частина з яких вже визначена.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На місці терактів 11 вересня розкопали стародавній корабель (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути