Ексклюзиви
вівторок, 25 листопада 2008 09:23

На Львівщині знесли пам"ятник радянським воїнам і розрили їхнє поховання (ФОТО)
6

У місті Комарне Львівської області влада вирішила знести пам"ятник Радянським воїнам у міському парку і перепоховати їх останки на кладовищі.

Місце розкопок не огороджено і ніким не охороняється. Місцеві підлітки фотографують кістяки воїнів на мобільні телефони.

Водночас, заступник голови Городоцької райадміністрації Володимир Бобіляк і мер Комарного Євген Здерко, які прибули на місце розкопок, пояснили, що рішення про перепоховання останків радянських воїнів прийнято на сесії Комарницької міськради.

За їх словами, "з тією лише метою, що на міському кладовищі за ними краще дивитимуться". Скільки точно загиблих воїнів поховано в міському парку представники влади не знають. За деякими даними, в парку поховані співробітники НКВС, які після Другої світової війни проводили спецоперації проти членів УПА.

Розкопки проводить комунальне підприємство Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольного руху та жертв воєн, депортацій і політичних репресій Доля. Вони мають намір перепоховати останки до 30 листопада.

Дозвіл на проведення розкопок та перепоховання видала Державна міжвідомча комісія у справах вшанування пам"яті жертв війни та політичних репресій і Державна служба з питань національної і культурної спадщини, повідомляє ЗІК

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині знесли пам"ятник радянським воїнам і розрили їхнє поховання (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути