Ексклюзиви
четвер, 27 серпня 2009 17:20

На Луганщині СБУ знайшла плантацію конопель площею 10,5 га

Співробітники СБУ спільно з співробітниками Управління МВС України в Луганській області на території держпідприємства Сєвєродонецьке лісомисливське господарство Борівської сільради міста Сєвєродонецьк виявили і знищили 2 плантації конопель загальною площею 10,5 га.

Про це сьогодні повідомила СБУ, зазначивши, що "наркоурожай" склав близько 10 тонн.

Перша плантація розташована посеред лісового масиву в районі селища Борівське. На підготовленому лісниками для висадки ялин ґрунті (площею 2 га) було висаджено більше 5 тисяч кущів конопель. Висота деяких рослин, як зазначила СБУ, перевищувала 2,5 метри.

Друге поле площею 8,5 га було засаджено молодими дубками і ялинами, між якими правоохоронці виявили понад 20 тисяч кущів конопель. Обидві плантації мали всі ознаки культивування, зокрема, кущі наркомісткої рослини було висаджено рівними рядками.

25 серпня співробітники СБУ спільно з колегами з МВС знищили усі зібрані коноплі. Оскільки для вивозу такого "врожаю" знадобилося б кілька вантажівок, його викорчували і спалили просто на полі. За підрахунками правоохоронців, за таку кількість наркотику зловмисники могли отримати від 3 до 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 31 липня МВС повідомило, що в ході оперативно-профілактичної операції Мак-2009 у Харківській області виявили 0,903 га незаконних посівів маку та конопель. Більшу плантацію конопель - на 30 гектарах землі росло понад 200 тисяч кущів - виявили наприкінці липня неподалік від Сімферополя. Ця плантація була найбільшою із виявлених співробітниками спецслужби в автономії за останні кілька років.

29 липня міліція повідомила, що в Полтавській області правоохоронці виявили і знищили дві плантації з трьох тисяч кущів конопель. На початку місяця посіви конопель знайшли на угіддях київського НДІ, повідомляє Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині СБУ знайшла плантацію конопель площею 10,5 га». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути