вівторок, 30 червня 2009 10:54

На Луганщині четвертий день гасять лісову пожежу

На Луганщині четвертий день гасять лісову пожежу

У Слов"яносербському районі Луганської області четвертий день борються з лісовою пожежею, яка виникла близько 17.00 у суботу біля села Лопаскіно.

Пожежа виникла у суботу близько 17.00 у змішаному лісі на території держпідприємства "Луганське лісомисливське господарство". В результаті сухої погоди і поривчастого вітру пожежа почала розповсюджуватися і сягнула площі близько 200 га.

Близько 6 години ранку в неділю пожежу було локалізовано. Проте близько 10.30 в результаті поривчастого вітру і спекотної погоди виник повторний спалах локалізованих вогнищ. Це призвело до розповсюдження вогню окремими вогнищами з великою відстанню між ними на територіях Луганського лісомисливського господарства і Трехізбенського лісництва.

О 8.00 в понеділок пожежу було локалізовано. Проте, як повідомляє прес-служба МінНС у вівторок, близько 11.00 в понеділок в результаті поривчастого вітру стався спалах двох окремих вогнищ лісової пожежі без розповсюдження на нові території. За станом на 21.00 понеділка гасіння пожежі на цих ділянках було завершено.

"За станом на 07.00 30 червня пожежу на загальній площі близько 1100 га локалізовано. Проводиться полив водою окремих найбільш небезпечних ділянок, якими пройшовся вогонь, і здійснюється спостереження", - сказано у повідомленні.

Задіяні підрозділи Державної пожежної охорони МінНС у Луганській області, зведено загони головних управлінь МінНС у Донецькій і Харківській областях, техніка і працівники Луганського, Донецького і Харківського лісомисливських господарств, особовий склад МВС, авіація МінНС і Держлісхозу: всього - 776 людей особового складу, 137 одиниць техніки і авіації.

Координацію гасіння пожежі здійснює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, який очолює глава Луганської обладміністрації Олександр Антіпов.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині четвертий день гасять лісову пожежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути