Ексклюзиви
пʼятниця, 10 вересня 2021 16:23

На лікування п'ятикласника в рік потрібно понад 8 млн грн

Автор: Фото надане Світланою Щербаковою
  11-річний Руслан Щербаков із села Володимирівське на Запоріжжі лікує спінальну м'язову атрофію.  На 3 флакони препарату Еврісді щомісяця потрібно близько 800 тис.грн.
11-річний Руслан Щербаков із села Володимирівське на Запоріжжі лікує спінальну м'язову атрофію. На 3 флакони препарату Еврісді щомісяця потрібно близько 800 тис.грн.

11-річний Руслан Щербаков із села Володимирівське в Запорізькій області має рідкісне захворювання - спінальну м'язову атрофію, яка прогресує. Потребує щоденного вживання дорогого препарату еврiсдi. На місяць треба три флакони. Їхня вартість становить приблизно 800 тис. грн.

"Руслан єдина й довгоочікувана дитина. Я його народила в 38 років. Син майже до 5 ісяців ріс звичайною дитиною. Я сама фельдшер і звернула увагу, що не може перевертатися і повзати. Почала звертатися до лікарів, - розповіла Gazeta.ua мати Світлана Щербакова. - Усі казали, що все гаразд. Першим спінальну м'язову атрофію запідозрив викладач неврології. Сказав: "Дай Боже, щоб я помилявся".

Діагноз цього генетичного захворювання Руслану встановили в 8 місяців.

"Ні в нашому роду, ані в чоловіковому такого не було. У 3 роки Руслан захворів на бронхіт, потім була важка пневмонія із зупинкою дихання. ШВЛ. Реанімація. Дитину три дні не годували. Він був сильно виснажений. Я наполягла перевести в іншу лікарню. Там сину поставили трахеостому, щоб урятувати життя. Руслан не міг говорити впродовж року. То був стрес. Не чути як плаче, кличе без звуку. У реанімації ми зрозуміли, що дома теж потрібен апарат ШВЛ. Звернулися до волонтерів, щоб допомогли зібрати кошти. Деякі не хотіли, думали, немає сенсу. Бо син був худющий і у важкому стані. Навіть лікарі казали: "Дайте йому "піти". Один ШВЛ, що був раніше в ужитку, оплатив німецький благодійний фонд. Другий купили завдяки людям. Син уже навчається в п'ятому класі, відмінник. Розуміється на комп'ютері. Але щоночі на ШВЛ. Потребує щоденного вживання препарату еврiсдi, щоб зупинити прогресування хвороби й повернути втрачені рефлекси. На місяць треба три флакони. Це майже 800 тисяч гривень. А на рік треба 31 ампулу, на понад вісім мільйонів гривень. Сума захмарна. Благаємо небайдужих людей про допомоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дашу переїхала машина й волочила ще кілька метрів" - мати просить допомоги на лікування та реабілітацію доньки

Реквізити для допомоги:
картка Приватбанку: 5457 0822 7027 7754 (Щербакова Свiтлана Анатолiïвна).

Зараз ви читаєте новину «На лікування п'ятикласника в рік потрібно понад 8 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути