субота, 04 квітня 2020 15:53

На кордоні затримали чотирьох порушників карантину

На кордоні затримали чотирьох порушників карантину
Українці тікали від самоізоляції за кордон. Фото: ДПСУ

Четверо українців, які кілька днів тому повернулися в Україну і підписали угоду про обов'язкову самоізоляцію, намагалися виїхати за кордон.

Порушників затримали прикордонники в одному з пунктів пропуску. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

"Троє чоловіків та одна жінка – усі громадяни України, які днями повернулися з-за кордону, учора знову з'явилися в пунктах пропуску. Зробили вони це всупереч взятим зобов'язанням, адже в'їжджаючи в Україну власноруч підписали згоди щодо обов'язкової самоізоляції. Порушники карантину знехтували своїми обіцянками та рушили на виїзд з країни, наражаючи на небезпеку себе та людей навколо", - сказано в повідомленні.

Прикордонники повідомили про порушення співробітників Нацполіції, які склали на осіб адміністративні матеріали за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Подальшу долю громадян вирішить суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали карту поширення коронавірусу по районах Києва

"Невпинно звертаємося до громадян із проханням залишатися вдома аби зменшити передачу інфекції і врятувати життя людей, зокрема ваших рідних та близьких людей! Шановні громадяни! Вкотре нагадуємо, що за порушення правил з карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис. грн", - додали у відомстві.

Заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко під час брифінгу розповів, коли чекати сплеск захворюваності коронавірусів. За його словами, пік може початися в середині квітня.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні затримали чотирьох порушників карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути