пʼятниця, 24 травня 2013 21:02

На конгресі рисувальників по стінах розбризкують фарбу
20

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

- Тут треба бути уважним, тому що і тебе помалюють, - чоловік років 50 виводить супутницю з білої залитої фарбами зали у Національнмоу художньому музеї. Тут відкрився Конгрес рисувальників. На ватманах розміром зі стіну всі охочі можуть малювати що забажають. На столі посередині кімнати — відкриті тюбики з фарбами. Пензлі, вода, паролонові спонжі і навіть великі щітки і валики для фарбування стін.

Дівчина ледве ухиляється від струменю фіолетової фарби, яку з розмаху виливає на стіну хлопчина у чорній футболц і картатих шортах. Зупиняється і звіддалік оцінює своє творіння.

- Фіолетового бракувало для глибини, - каже. - а все решта — то поверховіші емоції. - на його полотні у живописному безладі розхлюпані червона, жовта й синя фарби. Скапують на підлогу, що теж встелена білим ватманом.

По інший бік стіни молодий чоловік у помаранчевій футболці стоїть на драбині і ретельно вимальовує чорною фарбою якісь психодеолічні мазки.

Рядом білою фарбою на чорному тлі виписано доведення теорем з геометрії. Хтось із різнобарвних трикутників "виклав" голову людини".

Валиком для ремонту з насолодою покриває стіну синьою фарбою хлопчина у сірій футболці.

"Тут так енергетично, постоїш, наситишся кольорами і свободою, ніяких обмежень", - ділиться враженнями киянка Світлана.

Художники працюють мовчки. Майже не розмовляють. Ідея конгресу рисувальників — спілкуватися за допомогою образів, а не слів.

"Всі охочі можуть приєднатися до дискусії, інструментами якої слугуватимуть фарба, вугілля, колаж чи інші традиційні матеріали й техніки, та висловитися з приводу тем, що хвилюють. Ієрархіям майстерності чи популярності, що панують в мистецькому світі, ми протиставляємо доступ до публічного візуального висловлювання, відкритий для кожного. Вам не подобається те, що намалювали інші? Візьміть пензлик та замалюйте це або намалюйте свій коментар поряд", - радять організатори заходу.

Самовиразитися за допомогою фарби і пензля можна буде у Національному художньому музеї до 8 червня.

Зараз ви читаєте новину «На конгресі рисувальників по стінах розбризкують фарбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути