субота, 17 листопада 2012 18:49

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

На кладовищі мати Ярослава Мазурка шукала на грудях сина родимку
35

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Сьогодні, 17 листопада, на столичному кладовищі "Північне" поховали чоловіка, підозрюваного у вбивстві трьох охоронців ТРЦ "Караван" Ярослава Мазурка. Тіло на цвинтар привезли із моргу. Там у холі влаштували прощання родичів із тілом. Після нього мати померлого вийшла задоволена.

"Я була мертва, а тепер живу, бо моє дитя живе. А кого ховати будемо, я не знаю. Він геть на Славу не схожий", - голосно говорить мати Ярослава Галина. Вчора вона приїхала на похорон із райцентра Кам'янка-Бузка Львівської області.

Дорогою на кладовище катафалк двічі стоїть у заторах - на Троєщині і перед в'їздом на кладовище. Там будують тваринний комплекс і перекрили дорогу, щоб прокласти електролінії. Біля могили матір просить ще раз відкрити труну. Розстібає сорочку, шукає родимку на грудях.

"Не він, хоч стріляйте в мене на цьому місці. А ви плачте, раз вам так треба, - говорить дружині та дочці Ярослава. – Їх залякали, що вони по цій землі ходити бояться. Дитину по дорозі в школу міліція в машину хотіла затягти. Може то їм треба так, щоб цю дитину Ярославом вважали. А я рада, що невістка не дозволила мені його біля могили чоловіка ховати. Бо я б чужу людину там не поховала. Мій син живий".

Тіло ховають без відспівування. Раніше говорили, що відспівувати будуть заочно.

"Нам заборонили священника звати, - каже тітка померлого. – Жінці його, Люді, влада сказала, щоб ніякого священника не кликали, бо він самогубець. Якби у себе на Львівщині ховали, то все б у нас було, бо ще не відомо, чи він сам з життя пішов, чи допомогли".

"Ага, вбили, як собаку, і похоронити не дають по-людськи", - говорить чорнява жінка, яка не хоче називатися.

Могилу засипають, над нею ставлять червоний хрест, накривають чотирма вінками "Від дружини і дочки", "Від мами" і два "Від родичів і близьких". Могилу обкладають свічками. Поки вони горять, мати, тітка, дружина і дочка читають молитви "Отче наш" і "Богородице діво радуйся".

"Не знаю, чия ти дитина, і як тебе звати, а ми тебе поховали по-людськи, - каже мати Галина. – Я сьогодні ж Вроцлавським поїздом додому поїду, хай мене зразу на вокзал відвезуть".

Мати Ярослава сідає в машину до родича, решта людей їдуть у катафалку.

Нагадаємо, тіло чоловіка, схожого на Ярослава Мазурка знайшли 7 листопада у Сирецькому парку, за 1,5 кілометри від дому, де він жив із родиною. Кажуть, він закінчив життя самогубством, застрелившись із сигнального револьвера, переробленого під бойовий пістолет. Він підозрюється у вбивстві трьох охоронців ТЦ "Караван", скоєному 26 вересня цього року.

Зараз ви читаєте новину «На кладовищі мати Ярослава Мазурка шукала на грудях сина родимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

145

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути