четвер, 18 березня 2010 13:31

На Київщині звільнили заручника, за якого вимагали $150 тисяч викупу

На Київщині звільнили заручника, за якого вимагали $150 тисяч викупу

У Київській області в результаті проведеної спецоперації працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Київській області та відділу швидкого реагування (ВШР) "Сокіл" був звільнений заручник. Про це повідомляє сьогодні прес-служба ГУБОЗ МВС України.

12 березня 2010 р. до Броварського відділку міліції звернулася жителька села Зазим"я із заявою про зникнення її чоловіка. В ході оперативно-розшукових заходів оперативниками було встановлено, що приблизно о 1:00 жінці зателефонував чоловік та у розмові повідомив, що він збирається купити новий автомобіль, і для цього йому терміново потрібно 150 тис. дол. В подальшій розмові чоловік натякнув дружині, щоб та спустилася у гараж, де вона побачила сліди боротьби та калюжу крові, після чого вона звернулася в міліцію.

Як стало відомо, того вечора потерпілий вертався додому, і коли він заїхав у гараж, зненацька на нього напали двоє чоловіків, у одного з яких була вогнепальна зброя. Почалася боротьба, під час якої був скоєний постріл, і куля потрапила у ногу потерпілому, після чого разом із пораненим на його автомобілі нападники зникли з місця події. В подальшому підприємцю пояснили, що його викрали та вимагають 150 тис. дол. за звільнення. Приблизно о 1:00 заручник зі свого мобільного телефону зателефонував своїй дружині і у розмові дав зрозуміти, що його викрали і за звільнення вимагають гроші.

Домовившись про час і місце передачі грошей, оперативники УБОЗ розробили план затримання викрадачів. Під час отримання викупу злочинців було затримано, а заручника звільнено.

16 березня 2010 р. Броварським районним судом двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. На даний час тривають заходи по встановленню місця перебування та затриманню третьої особи, яка брала участь у викраденні підприємця. Сам постраждалий перебуває у лікарні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Київщині звільнили заручника, за якого вимагали $150 тисяч викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути