Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2020 20:40

На Київщині вирішили не послаблювати карантин

На Київщині вирішили не послаблювати карантин
Київська область не послаблюватиме карантин. Фото: Reuters

На Київщині прийняли рішення не послаблювати карантин.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні регіональної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це заявив т.в.о. голови Київської обласної держадміністрації Василь Володін, під час онлайн-брифінгу.

"Анонсовані раніше послаблення карантинних обмежень скасовуються. Таке рішення щойно підтвердила регіональна комісія з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Для послаблення карантину мають бути одночасно дотримані три критерії: інцидентність - загальна кількість нових випадків захворювання на коронавірус за останні 7 днів на 100 тисяч населення, вона має становити менш як 12 осіб на 100 тисяч; завантаженість ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусною хворобою – потрібен показник менш як 50%; третій показник - середня кількість ПЛР-тестувань, необхідно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів. На сьогодні за інцидентністю показник - 14, завантаженості ліжок - 8,9%, кількості ПЛР-тестувань - 19", - зазначив Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники розповіли, коли відкриють адмінкордон із Кримом

Через те, що інцидентність перевищує встановлений показник, комісія не мала права прийняти рішення про послаблення карантину, повідомив голова.

На даний момент, зберігається заборона на регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення, в тому числі, всередині області.

"Зараз також зарано відкривати дитячі садки та інші навчальні заклади, розважальні центри, кінотеатри, спортзали та інші місця з великою скупченістю людей у приміщеннях", - заявив голова держадміністрації .

Наразі у громадських місцях триває масковий режим та інші карантинні правила.

"У разі покращення епідеміологічної ситуації рішення про послаблення карантинних заходів буде прийнято негайно на засіданні регіональної комісії" , - додав Володін.

Кабмін оголосив новий конкурс на посаду голови Національної служби здоров'я України. Кандидати можуть подати документи до 25 травня. Оголошення опублікували на порталі вакансій держслужби.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині вирішили не послаблювати карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути