Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 21:26

На "Хімпромі" сталася аварія

15 серпня сумчани почали скаржитися на погане самопочуття. Люди страждали від задухи, запаморочення. У місті подейкували, що на підприємстві "Сумихімпром" стався викид аміаку.

— Радіо об"явило, щоб держали вікна закритими й менше виходили на вулицю, — розповідає Катерина Сердюк, 69 років. — А ми живемо біля "Хімпрому". Там не одна аварія була. Внук із вулиці прийшов — жаліється, що голова болить, тошнить, гидкий смак у роті. Дід мій, Михайло, з дачі ледь добрався — так йому голова крутилася. Ми так і поняли, що знов щось рвонуло.

— Мені подзвонили родичі з Херсонської області, — говорить Аліна Семиліт, 23 роки. — Питають: що у вас сталося? А я не розумію, про що вони. Пояснюють, що дядькові моєму — він воєнний — і всім остальним перед строєм сказали, що в Сумах взрив аміаку.

На підприємстві та в Міністерстві з надзвичайних ситуацій інформацію про викид не підтверджують.

— Не було ніякого аміаку і взагалі ніяких викидів, — запевняє Володимир Кузьменко з управління обласної міліції. — Це Міністерство з надзвичайних ситуацій розіслало попередження, що через спеку та відсутність вітру вихлопні гази машин і дим із підприємств будуть висіти над містом, замість того щоб розвіюватися. Через це люди можуть погано почуватися, тому краще не виходити на вулицю та закривати вікна.

Лікарі міської санітарної епідеміологічної станції також пояснюють недомагання сумчан легким отруєнням чадними газами та смогом, що зібрався над містом.

Зараз ви читаєте новину «На "Хімпромі" сталася аварія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути