вівторок, 05 червня 2012 17:27

На Фарерах під час бійні дельфінів бухту заливає кров'ю
8

Промисел на Фарерах забирає з популяції близько 1000 особин цього виду
Фото: Фото: Reuters
Море кольору крові. Це повторюється щороку, влітку.
Брати участь може кожен, хто має достатньо сил, щоб підняти гарпун

Жителі Фарерських островів полювали на гринд під час традиційного "Grindadrap" (полювання на китів) на острові Сандой. Промисел на Фарерах забирає з популяції близько 1000 особин цього виду та ще від кількох десятків до декількох сотень особин інших видів

Китобійний промисел на Фарерських островах існує з десятого століття . Він регулюється Фарерською владою, а не Міжнародною комісією з промислу китів. Щорічно забивають близько 1000 гринд (Чорних дельфінів), в основному влітку. Ловля гринд некомерційний захід, організовується общинами, брати участь в ній може будь-хто. Здобуте м'ясо не продається, а ділиться порівну між членами місцевої громади.

Чіткого сезону полювання тут немає. На гринд полюють загоном, переважно заради м'яса. Хоча офіційно це єдиний вид дельфінів, яких промишляють, інші види китоподібних також гинуть.

Тварин заганяють на пляж човнами і перекривають їм шлях до океану. Загін ведеться до тієї стадії, поки дельфіни не вийдуть на мілину, потім їх чіпляють гаками і витягають на берег. Вилов гаками є жорстоким способом поводження з тваринами (найчастіше гаки встромляють у дихало), і вже на березі тварин забивають. Розмір популяції гринди у східній та центральній частинах Північної Атлантики оцінюється у 778 тис. особин.

Як і в Японії, у "фарерських" дельфінів м'ясо забруднене ртуттю і кадмієм, що веде до ризиків для здоров'я його споживачів.

Фарерські острови чи просто Фарери ( це група островів на півночі Атлантичного океану поміж Шотландією, Норвегією та Ісландією. Вони є автономним районом Королівства Данії з 1948 року.

Зараз ви читаєте новину «На Фарерах під час бійні дельфінів бухту заливає кров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути