понеділок, 13 квітня 2009 16:12

На Донеччині шахтобудівники сидять під землею вже другу добу

На Донеччині шахтобудівники сидять під землею вже другу добу

У Макіївці на шахті "Чайкіно" 11 шахтобудівників ШБУ N5 сидять під землею другу добу. Вимагають заробітну платню за два місяці.

За словами глави прес-служби Територіального управління Держгірпромнагляду Донецької області Марини Нікітіної, 12 квітня з шахти відмовилися піднятися на поверхню спочатку 7 шахтобудівників, а потім ще 6 - з другої і третьої змін.

Згідно з інформацією замглави Незалежної профспілки гірників України Анатолія Акімочкіна страйкують 11 шахтобудівельників.

- Там працює підрядна організація "Донбассшахтобуд" - з шахтою "Чайкіно" у них договірні відносини з 2001 року, - розповів Gazeta.ua Акімочкін. - Виконують капітальні роботи. Але зарплату цим хлопцям платить "Донбассшахтобуд", а не шахта "Чайкіно". У них борг по зарплаті за лютий і березень. Ми завжди підтримаємо як профспілку, акцію трудящих, але тут гнів треба адресувати тим хто не платить, а не шахті. Сидять шахтобудівельники не в забої, а в лебідковій камері. Там умови, тьфу-тьфу, ніби нормальні. Сьогодні вранці до них директор шахти опускався, і принаймні їжею вони запаслись заздалегідь. Видно, готувалися до акції. І гірський майстер їм підвіз їжу. Зараз ведуться переговори між страйкуючими шахтобудівниками і замдиректора з виробництва "Донбассшахтобуду".

За інформацією Владимира Логвіненка, губернатора Донецької області, за три місяці 2009 року по вугледобувних підприємствах Донецької області сплачене 1 439, 7 млн. гривень зарплати. Це 76% від нарахованої заробітної плати в сумі 1 891 млн. грн.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині шахтобудівники сидять під землею вже другу добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути