Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2010 16:48

На Донеччині "Москвич" на переїзді затримав шість потягів

На Донеччині "Москвич" на переїзді затримав шість потягів

На переїзді Донецької залізниці пошкодження водієм легкового автомобіля світлофора привело до затримки руху шести потягів. Інцидент стався 17 жовтня на перегоні Артемівськ-2 - Курдюмівка на переїзді без чергового. Водій автомобіля "Москвич" не впорався з керуванням, з'їхав з проїжджої частини, вчинив наїзд на автогужовий світлофор даного переїзду. В результаті інциденту сталося пошкодження пристроїв сигналізації переїзду (щогли світлофора, фундаменту, світлодіодної головки, дзвінка переїзду).

Через пошкодження пристроїв була виведена з ладу сигналізація поїздових світлофорів автоблокування.

Дана пригода призвела до затримки шести приміських і вантажних потягів в середньому на 1 годину 12 хвилин. Збиток Донецької залізниці перевищив 27 тис. грн., повідомляє УНІАН.

При розслідуванні обставин транспортної пригоди спільно з представниками ДАІ встановлено, що сигналізація переїзду знаходилася в справному стані, дорожнє покриття і дорожня розмітка відповідали необхідним вимогам.

Донецька залізниця в черговий раз закликає водіїв автотранспорту дотримуватися правил дорожнього руху і не ризикувати своїм життям, життям пасажирів і залізничників.

Нагадаємо, вранці 12 жовтня на переїзді на 116-му км перегону Нікополь-Марганець водій автобуса виїхав на заборонений сигнал світлофора і зіткнувся з локомотивом.

За останніми даними МНС, у результаті катастрофи загинули 44 людини, серед яких троє дітей.

13 жовтня в Україні було оголошено жалобу за загиблими.

Автобус перевозив людей з селища Городище до центру Марганця. Це був так званий пільговий рейс, ним безкоштовно користувалися пенсіонери, інваліди та пасажири з дітьми. Автобус був переповнений.

Стаж водія становив 36 років, з них 20 років - за кермом автобуса. Попередня причина ДТП - виїзд на заборонений сигнал. Всі обставини аварії і те, як людина з таким досвідом могла допустити таке порушення, зараз вивчає слідчо-оперативна група.

За фактом події порушено кримінальну справу за статтею порушення правил дорожнього руху, а з розслідування ДТП створено оперативний штаб.

Уряд дав розпорядження виділити з резервного фонду сім'ям жертв катастрофи фінансову підтримку в розмірі 100 тис. грн на сім'ю.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині "Москвич" на переїзді затримав шість потягів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути