неділя, 20 березня 2016 14:49

На Донбасі викрито корупційну схему оформлення паспортів

СБУ і прокуратура викрили корупційну схему оформлення паспортів для жителів окупованого Донбасу.

"Двоє колишніх співробітників правоохоронних органів, використовуючи старі зв'язки в різних держслужбах, налагодили виготовлення паспортів в Артемівську Донецької області, а також в Сєвєродонецьку і Лисичанську Луганської області. Щотижня вони на автомобілі приїжджали з окупованої території і через залучених до корупційній схеми чиновників виготовляли нові паспорти, відновлювали пошкоджені і нібито загублені, оформляли пенсії, технічні паспорти на транспортні засоби, довіреності тощо. Правоохоронці затримали зловмисників на пункті пропуску "Артемівськ", - наголошується в повідомленні прес-служби СБУ.

Згодом співробітники спецслужби заарештували за хабар у службовому кабінеті одного із заступників начальника управління Державної міграційної служби в Луганській області, який був задіяний у корупційній схемі. Чиновник отримав гроші за виготовлення нових паспортів, заміну пошкоджених і вклеювання фотографій без фактичного присутності власників.

 

Відносно організаторів відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації), щодо чиновника міграційної служби - за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара).

 

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі викрито корупційну схему оформлення паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути