вівторок, 02 серпня 2011 14:29

На дні Балтійського моря знайшли НЛО

Таємничі обриси невідомого предмета, схожого на інопланетний космічний корабель, знайшли на дні Балтійського моря - в Ботнічній затоці між Фінляндією та Швецією.

Група шведських дослідників морських глибин вирушила на пошуки уламків аварії корабля вікової давнини. Але замість кількох ящиків шампанського, які розраховувала знайти, за допомогою сонара виявила на 92-метровій глибині дивний округлий предмет діаметром трохи більше 18 метрів, пише The Daily Mail.

Дослідники стверджують, що дно навколо цього предмета все пооране і пошматоване - немов літаюча тарілка, приземлившись на ньому, намагалась рухатися туди-сюди. Зображення, отримані за допомогою сонара в період з 11 по 19 червня й виведені на комп'ютер, опубліковані на сайті групи під керівництвом Пітера Ліндберга.

Знахідка дуже схвилювала любителів уфології та блогерів - багато хто помітив, що контури таємничого предмету нагадують "Тисячолітній Сокіл" (Millennium Falcon) - космічний корабель, на якому літали головні герої знаменитої американської кіноепопеї Джорджа Лукаса "Зоряні війни".

Сам Пітер Ліндберг розповів, що за 18 років професійної кар'єри дослідника побачив чимало дивного й малозрозумілого, але таке бачить вперше. Абсолютно круглий широкий предмет на морському дні - справжня загадка. Він припустив, що якщо це не НЛО, то, можливо, "новий Стоунхендж".

У той же час Ліндберг з жалем зазначив, що загадка може так і залишитись нерозгаданою, тому що в його групи просто немає ні грошей, ні технічних засобів для подальшого дослідження безпосередньо на глибині. Втім, може виявитися, що це, все-таки, не предмет, а просто слід - в такому випадку, знахідка виявиться не настільки вже значною.

Зараз ви читаєте новину «На дні Балтійського моря знайшли НЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути