субота, 01 жовтня 2011 17:22

На день міста в Умані з тіста спекли село
9

Фото: ФОТО: Ірина ПАТЛАТЮК

1 жовтня в місті Умань на Черкащині святкують день міста. Після святкової ходи колонами, уманчани відвідали виставки найбільших підприємств і закладів міста. на святковій ярмарці можна було придбати вироби народних умільців. Свято триватиме до 21.00 і завершиться святковим феєрверком.

День міста Умані розпочався на центральній площі традиційної ходою колонами. У ході задіяли провідні навчальні заклади міста, приватні та комунальні підприємства, медиків. Уманчан привітав мер міста Юрій Бодров та гості свята. Замість губернатора області, уманчан вітав його заступник Василь Корнієнко.

Вітальні промови сказали і голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко, депутат обласної ради Андрій Крохмаль та гості з міст-побратимів. На центральній сцені пройшла святкова реєстрація шлюбів та реєстрація 500-го новонародженого.

О 17.00 планують відкрити гала-концерт десятого Всеукраїнського фестивалю художньої творчості серед колективів вищих навчальних закладів Мінагропромпроду "Софіївські зорі". Учасників, гостей та організаторів фестивалю привітав президент Віктор Янукович.

Несподіванкою для жителів міста і гостей свята став подарунок підприємства ВАТ "ТК "Уманьхліб". Підприємство не просто презентувало свою продукцію жителям містам та гостям свята, а й влаштувало справжнє українське село в мініатюрі з випічки. В цетрі села – справжня українська церква із куполами і хрестами. По дорозі із солодких крихт, біг коник, теж спечений із тіста. Щоб сфотографувати новинку, люди шикувалися в черги.

Зараз ви читаєте новину «На день міста в Умані з тіста спекли село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути