понеділок, 21 червня 2010 18:51

На Черкащині у кар'єрі втопилися двоє підлітків

На Черкащині у кар'єрі втопилися двоє підлітків

У суботу, 19 червня, близько другої години дня у місті Умань Черкаської області у кар'єрі "Карпівка" втопилося двоє підлітків 16 та 17 років.

Хлопці з друзями прийшли купатися. Один з них добре умів плавати, інший — погано тримався на воді. Поки він плавав, його приятель перебував неподалік.

Умілий плавець, потрапивши до зони холодної води, що піднялась від донних джерел на дні кар'єру, запанікував і почав тонути. Йому на допомогу одразу кинувся товариш, проте він не мав навиків порятунку на воді і не зумів правильно підплисти до потопаючого. Внаслідок чого, той намертво обхопив рятувальника і тонути почали вже обидва хлопця.

Двоє інших юнаків з цієї компанії не наважилися пірнати до води на допомогу.

Відпочивальникам, які були на березі кар'єру, не вдалося знайти хлопців під водою, оскільки глибина сягала до 30 метрів. Рятувальники з місцевого відділення МНС, що прибули на місце події, також їх знайти не змогли. Тіла юнаків підняли з дна кар'єру близько 18.00 водолази, яких викликали з міста Сміли.

"У цьому році це перший такий жахливий випадок на Уманщині, - коментує Геннадій Лазневий з Уманського відділення МНС. - Згідно законодавства, купатися у затоплених кар'єрах не можна. Хлопців витягли з глибини 18 метрів на відстані від берега 10-15 метрів.

Слідів уживання підлітками алкоголю рятувальники не виявили. Один із потопельників був єдиною дитиною у батьків. Підлітки щойно закінчили школу і мали вступати до вузів".

Кар'єр "Карпівка" — одне із найпопулярніших місць для купання уманчан. Проте щороку там гинуть люди, оскільки ігнорують заборону купатися. Таблички із написом "Купатися заборонено" або викидають, або розпалюють ними вогнища для шашликів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині у кар'єрі втопилися двоє підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути