неділя, 18 листопада 2007 13:10

На берегах Керченської протоки через потепління почав танути мазут

Поліпшення погоди в районі екологічної катастрофи в Керченській протоці ускладнило роботу по збору мазуту, що розлився з танкерів. "Вдень температура піднімається до плюс 15 градусів, і застиглий в холодні дні мазут почав танути", - повідомив сьогодні замглави Новоросійська Сергій Федоров, що очолює групу з 100 добровольців, які прибули з цього міста. - В результаті швидкість збору нафтопродуктів різко впала, якщо нам напередодні вдалося від суміші з водоростей, піску і мазуту очистити близько 3 км берега, то сьогодні з ранку бригади пройшли тільки 320 м".

Напередодні своїх земляків відвідав мер Новоросійська Володимир Синяговський. "Люди викладаються повністю, важка праця вимагає надлюдських зусиль", - поділився він враженнями. "Але це і наше море, працюючи в районі коси Тузла, ми захищаємо рідну Суджукську косу під Новоросійськом", - підкреслив Синяговській.

За його розпорядженням сьогодні з ранку з міста прибула додаткова колона техніки - автосамоскид і три механізовані автонавантажувачі. На місці робіт діє польова кухня, всі добровольці забезпечені гарячими харчами і чаєм.

Жителі Новоросійська одними з перших прийшли на допомогу Темрюкському району - відразу після того, як губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов поводився із закликом до трудових колективів регіону. Спочатку вони трудилися на косі Тузла, де очистили близько 1,5 км пляжу. Добу тому загін перекинули на косу Чушка, довжина якої 12 км.

11 листопада штормовий вітер швидкістю до 32 м в секунду розкидав по Керченській протоці і Чорному морю десятки суден. В результаті, за останніми даними, постраждали 13 судів, чотири з яких затонули: танкер "Волгонефть-139", три російські сухогрузи ("Ковель", "Вольногорськ" і "Нахічевань"), а також грузинський "Хач-Ізмаїл". На мілину викинуло вісім суде. У морі опинилися близько 3 тис т мазуту, а також 6,8 тис т сіри, яка, на щастя, транспортувалася в герметично закритих ємностях.

За фактом забруднення морить керченською міжрайонною природоохоронною прокуратурою збуджена кримінальна справа, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «На берегах Керченської протоки через потепління почав танути мазут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути