Ексклюзиви
неділя, 17 травня 2020 08:05

На Януковича "напав" вінок
10

17 травня 2010 року під час вшанування пам'яті невідомому солдату у Києві із колишнім президентом України Віктором Януковичем стався курйозний інцидент. На очах журналістів та тодішнього очільника Росії Дмитра Мєдвєдєва українського главу привалило вінком із ялинових гілок.

Під час церемонії розпочалася сильна злива з вітром і градом. Коли Янукович підійшов до свого вінка - той раптом відірвався і полетів на "гаранта". Можновладець кілька секунд самостійно намагався побороти вінок, аж поки йому не допомогли охоронці. Вони повернули зловмисника на стійку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко оконфузився під час виступу в Україні

Згодом працівники пресслужби Януковича намагались змусити журналістів видалити відео з цим інцидентом, однак їм це не вдалося. Кадри швидко поширилися мережею, дотепні українці створили купу мемів, а чиновник став посміховиськом.

Українські жартівники вигадали меми про Януковича
Фото: tabloid.pravda.com.ua
Українські жартівники вигадали меми про Януковича
Українські жартівники вигадали меми про Януковича
Українські жартівники вигадали меми про Януковича
Українські жартівники вигадали меми про Януковича

За 10 днів вінок, що "напав" на президента, продали на інтернет-аукціоні за 42 тис. грн із стартовою ціною в 8 тис. Його придбав добродій під ніком NikolayPavl, який побажав лишитися невідомим.

Гроші, отримані від продажу, пішли на захист політв'язнів Олексія Макарова та Віталія Краснощок, які були заарештовані на марші пам'яті Максима Чайки в Одесі.

У період вересня – жовтня 2010 року обвинувачуваний вчинив дії, спрямовані на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень як президента України. Зокрема, він без рішення Верховної Ради повернув Конституцію України від 28 червня 1996 року, яка суттєво обмежила повноваження уряду та парламенту на користь президента. Рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно Януковича процедуру екстрадиції.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича "напав" вінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути