Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 13:02

На 70 діб засуджений священик за гучний дзвін

Звинувачувальний вирок ухвалений православному священикові в Греції за надто гучний дзвін. Служитель храму Успіння Божої Матері, розташованого на горі Пеліон у Центральній Греції засуджений до 70 днів ув"язнення умовно.

Позов до суду подали постійні жителі місцевого курорту. За їх твердженням, дзвони церкви лунали надмірно голосно і часто, заважаючи тим самим повсякденному життю городян. Експерти, призначені судом, здійснили заміри шуму і встановили, що його рівень перевищував встановлені законом межі.

У Греції існують тисячі православних храмів, більшість яких має дзвінницю. Як правило, дзвони управляються електронікою, а не дзвонарем, хоча в монастирях дзвонять, як і в давнину, вручну. Крім того, більшість приходських храмів Греції обладнано аудіосистемою, яка транслює службу через гучномовці як усередині храму, так і у дворі.

За даними грецького омбудсмена, проблема дзвонів стоїть достатньо гостро. "Шум, що створюється електричними пристосуваннями дзвону по всій території Греції, у багатьох випадках призводить до проблеми шумового забруднення, зниження якості життя і загрози для здоров"я громадян", - наголошується в доповіді державного правозахисника, присвяченій спеціально церковному дзвону, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «На 70 діб засуджений священик за гучний дзвін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути