Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2019 10:47

МЗС анонсувало безвіз із американською країною

МЗС анонсувало безвіз із американською країною
Україна і Мексика збираються скасувати безвіз. Фото:files.tpg.ua

Україна та Мексика ведуть переговори щодо скасування віз між 2 країнами.

27 травня відбулися українсько-мексиканські консультації у консульській сфері з цього приводу, повідомили у МЗС.

Українську делегацію очолив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев. Мексиканську делегацію очолила Ольга Беатріс Гарсія Гійен, генеральний директор Департаменту консульської служби МЗС Мексики, яку найближчим часом мають призначити послом Мексики в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погодили безвіз із ще однією острівною країною

Такі масштабні переговори між Україною та Мексикою вперше в історії провели щодо двосторонніх відносин у консульській сфері. Дипломати проаналізували стан і перспективи співпраці у візово-міграційній галузі, обговорили питання захисту прав та інтересів громадян та юридичних осіб України на території Мексики, обмінялися позитивним досвідом та основними досягненнями консульських служб України та Мексики.

Обидві делегації звернули особливу увагу на скасування візових вимог для громадян України та Мексики. Враховуючи те, що кількість тих українців і мексиканців, які подорожують між державами, щорічно зростає, встановлення безвізового режиму поїздок надасть суттєвого імпульсу розвиткові багатовекторного двостороннього співробітництва. Це стосується туристичної, торговельно-економічної, інвестиційної, науково-культурної та інших сфер.

Делегації опрацювали послідовність дій, необхідних для укладення двосторонньої угоди про спрощення та скасування візових вимог для всіх громадян України та Мексики.

11 травня 2017-го Рада ЄС прийняла рішення про скасування віз для громадян України. З того часу українці здійснили понад 33 млн поїздок в країни Євросоюзу і Шенгенської зони.

Зараз ви читаєте новину «МЗС анонсувало безвіз із американською країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути