Ексклюзиви
понеділок, 25 серпня 2008 16:19

Мєдвєдєв пропонує зробити з Придністров"ям те ж саме, що і з Осетією

Президент РФ Дмитро Мєдвєдєв на зустрічі з президентом Молдови Володимиром Вороніним розповів про хороші шанси врегулювати проблему Придністров"я.

Мєдвєдєв сказав, що при вирішенні подібних проблем варто враховувати недавній досвід невизнаної республіки Південна Осетія.

Нагадаємо, проведена Грузією на південноосетинській території "операція по відновленню конституційного порядку" наткнулася на російську "операцію з примушення до миру" і закінчилася невдачею.

Сьогодні Рада Федерації і Держдума РФ проголосували за визнання незалежності як Південній Осетії, так і невизнаної республіки Абхазія.

"За останній час відбулися відомі події, які показали, скільки небезпечним може бути конфліктний потенціал, який міститься в заморожених конфліктах", - розмірковує Мєдвєдєв.

"Заморожені конфлікти - це вулкани, які можуть почати виверження у будь-який момент", - погодився Воронін. За словами молдавського президента, дуже важливо не допустити "розморожування" придністровського конфлікту.

Придністровська Молдавська Республіка була проголошена декількома районами Молдови після розпаду СРСР. Офіційний Кишинів республіку не визнав. Декілька місяців в Придністров"ї продовжувався збройний конфлікт.

Зараз в регіоні знаходяться спільні миротворчі сили, до складу яких входять російські, молдавські та придністровські військові. Переговори про статус невизнаної республіки були припинені в 2006 році, повідомляє РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Мєдвєдєв пропонує зробити з Придністров"ям те ж саме, що і з Осетією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути