Ексклюзиви
вівторок, 11 квітня 2017 09:11

МВС планує збільшити кількість центрів оформлення біометричних паспортів у зв'язку з безвізом

МВС планує збільшити кількість центрів оформлення біометричних паспортів у зв'язку з безвізом
Сьогодні близько 4-х млн українських громадянян вже отримали біометричні паспорти, а до кінця року планується видати ще 1,5 млн. Фото: Уніан

Фракція "Народний фронт" розроблятиме пропозиції, як збільшити фінансування та організаційні зусилля в уряді та Верховній Раді України, щоб у кожному райцентрі з'явилося більше пунктів оформлення біометричних паспортів і українці змогли відчути усі переваги безвізового режиму.

Про це заявив міністр внутрішніх справ, представник політичної партії "Народний фронт" Арсен Аваков після засідання фракції.

Він зазначив, що питання надання Україні безвізового режиму з ЄС і у зв'язку із цим - необхідність забезпечення усіх бажаючих громадян України біометричними паспортами - стали основними для обговорення на засіданні.

За його словами, сьогодні близько 4 млн українських громадян вже отримали біометричні паспорти, а до кінця поточного року МВС планує видати ще близько 1,5 млн таких документів.

"Кілька тисяч паспортів отримують українці на день, але цього все одно недостатньо. Тому сьогодні також обговорювали можливість, як зробити так, щоб у кожному райцентрі збільшити кількість місць, де громадяни зможуть отримати біометричні паспорти, щоб відчути усі переваги безвізового режиму. Найвірогідніше, що фракція розроблятиме пропозиції, як збільшити фінансування та організаційні зусилля в уряді та парламенті, щоб це відбулося", - заявив міністр.

Водночас Арсен Аваков зауважив, що, починаючи з минулої п'ятниці та до сьогодні, існують затримки у роботі ДП "Документ" через те, що Служба безпеки України перевіряє ключового провайдера, який забезпечував для цього державного підприємства функцію закритого, захищеного зв'язку.

"Ми в МВС не можемо впливати на цей процес. Ми сподіваємося, що наші колеги в СБУ достатньо швидко вирішать це питання з провайдером. Я думаю, що це питання одного-двох днів", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «МВС планує збільшити кількість центрів оформлення біометричних паспортів у зв'язку з безвізом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути