вівторок, 13 травня 2008 15:24

МВС Києва попереджає, що за підкуп виборців буде саджати на 2 роки

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві обіцяє затримувати "покупців" і "продавців" голосів виборців напередодні та у день виборів 25 травня.

Про це йдеться на плакатах зі зверненням столичного ГУ МВС, розклеєних у Києві.

Зокрема, міліція попереджає, що напередодні дострокових виборів Київського міського голови та депутатів Київради почастішали спроби підкупу виборців. Людям особисто чи по телефону пропонують певну суму грошей в обмін на документ, що підтверджує особу громадянина (паспорт), його ксерокопію або паспортні дані. Правоохоронці попереджають, що дії, спрямовані на перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, у тому числі поєднані з підкупом виборців, є злочином. За них відповідно до статті 157 Кримінального кодексу передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до двох років.

Правоохоронні органи уже володіють інформацією про підкуп виборців та осіб – "покупців" голосів. Вже є і випадки затримання таких осіб. "Напередодні та у день волевиявлення громадян київська міліція буде вживати особливих заходів щодо виявлення та припинення таких правопорушень", - йдеться у зверненні міліції.

Міліція також застерігає, що внаслідок передачі паспорту та його копії особам, що пропонують гроші з метою підкупу виборців, можуть бути здійснені злочини, заподіяна значна матеріальна шкода громадянам. Наприклад, аферисти можуть взяти кредит на їхнє ім"я, відібрати житло чи землю.

З метою запобігання правопорушень Головне управління МВС у місті Києві просить киян проявити громадянську свідомість та повідомляти про випадки спроб скуповування голосів органам внутрішніх справ за телефоном 02 або дільничним інспекторам міліції, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «МВС Києва попереджає, що за підкуп виборців буде саджати на 2 роки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути