Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 13:39

Мусульмани вшановують пам"ять пророка мазохізмом (ФОТО)
6

Сьогодні шиїти всього світу відзначають своє святе свято - Ашуру, приурочене до десятого дня трауру за внуком пророка Мухаммеда імама Хусейна, який загинув разом з невеликою групою своїх прихильників в 680 році в битві з "невірними" біля Кербели (сучасний Ірак).

Це один з найпохмуріших днів в мусульманському календарі, коли шиїти згадують смерть внука пророка Мухаммеда Хуссейна, убитого на території сучасного Іраку тисячу триста років тому.

Для шиїтів Ашура - одна з головних подій року. Зазвичай цього дня вони одягаються в чорне; багато хто б"є себе ланцюгами і наносять порізи на згадку про страждання, через які пройшов імам Хусейн.

Цього року церемонія Ашуру проводиться в Кабулі.

Коли в Афганістані при владі перебували таліби, вони, будучи суннітами, заборонили церемонію Ашура, що було одним з найбільш яскравих проявів релігійної нетерпимості по відношенню до шиїтів.

Будь-який виступ проти талібів в областях шиїтів країни пригнічувався каральними заходами. Таліби спалювали будинки та вбивали мирних жителів.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани вшановують пам"ять пророка мазохізмом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути