Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 11:12

Мусульмани відзначають день народження пророка Мухаммеда

 Мусульманська громада відзначає сьогодні день народження Пророка Мухаммеда. У ОАЕ і багатьох інших країнах день "благословенної річниці" оголошений вихідним.

Історики не знають року народження Мухаммеда ібн Абдалли і відносять цю подію до періоду між 570-м і 580-м роками нашої ери. Одноплемінники засновника третьої світової релігії не реєстрували актів цивільного стану, тому точних відомостей про дату, місяць, рік і навіть точне місце його появи на світ немає.

Прийнято вважати, що засновник ісламу народився у 12-й день місяця "Рабі аль-аууаль", який наступив сьогодні за мекканським календарем. Дата виведена з низки історичних фактів і подій, зафіксованих у пам"яті жителів Мекки.

Достовірно відомо, що великий мекканець, що проголосив нову релігію і заклав основи могутньої держави, народився у сім"ї бідного торговця, який помер так і не побачивши сина. Він залишив в спадок своєму первістку п"ять верблюдів і стадо овець.

Ісламський пророк, що жив скромно  на ячмінному хлібі, фініках і воді,  захопив одноплемінників "Одкровенням Господнім", яке після його смерті матеріалізувалося у Корані.

Проповідник, що проголосив нову релігію, об"єднав аравійські племена, що сповідали язичество, на основі віри в єдиного бога, вивів їх із стану неуцтва і анархії і заклав основи могутньої держави, що розповсюдила свій вплив на величезні території від Індійського до Атлантичного океанів. Релігію, проголошену Мухаммедом, сповідують зараз близько півтора мільярдів осіб, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани відзначають день народження пророка Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути